Close

Međunarodni muzej „Biografije Poslanika a.s.“ je zabilježio tri milione posjeta ogranku ovog muzeja u Rabatu

Rabat:

Niz međunarodnih muzeja „Biografije Poslanika a.s. i islamske civilizacije“ je izvorno pokrenut u svom sjedištu u Medini, Kraljevina Saudijska Arabija. Odjel ovog muzeja u sjedištu ISESCO-a, u glavnom gradu Maroka, u Rabatu, je zabilježio tri miliona posjeta u rekordnom periodu što je bio razlog za slavlje u prisustvu NJ.E. generalnog sekretara Lige muslimanskog svijeta, predsjednika Organizacije muslimanskih učenjaka i Upravnog odbora međunarodnih muzeja o biografiji Poslanika a.s. NJ.E. prof.dr. Muhameda bin Abdulkerima Al-Isaa, zatim predsjednika Muhamedanskog vijeća učenjaka, NJ.E. dr. Ahmeda Al-Abadija i predsjednika ISESCO-a, dr. Salima Al-Malika i velikog broja učenjaka, diplomata, istraživača i rektora islamskih univerziteta.

Ovom prilikom NJ.E. prof.dr. Muhamed Al-Isa je pozdravio uvažene ličnosti prisutne na ovoj svečanosti priređenoj za veliko islamsko dostignuće u savremenom kontekstu kako bi se predstavila biografija Časnog Poslanika s.a.v.s. i njegove uzvišene vrijednosti putem najnovijih tehnologija ističući da se preko ove biografije jača islamska svijest, otkriva opasnost ekstremizma i objašnjava prava slika islama i njegov odnos prema nemuslimanima. NJ.E. se zahvalio na podršci koju je Odjel ovog muzeja u Rabatu dobio od strane Muhamedanskog vijeća učenjaka u Kraljevini Maroko i ISESCO-a koji je kao domaćin pronašao i sjedište za muzej.

NJ.E. dr. Al-Abadi je potvrdio ponos Muhamedanskog vijeća učenjaka u Maroku zbog ovog važnog partnerstva koje se fokusira na biografiju najboljeg i najodabranijeg bića, Poslanika a.s, naglašavajući značaj upotrebe savremene tehnologije u prikazu Poslanikove a.s. biografije na način koji je dostupan svima.

Dr. Al-Malik se zahvalio Ligi muslimanskog svijeta za uložene napore u realizaciji ovih projekata gdje je sjedištu ISESCO-a ukazano povjerenje da bude domaćin Muzeju Poslanikove a.s. biografije čiji sjaj zrači iz Medine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Leave a comment
scroll to top