Close

BESPLATNA EDUKACIJA

Kursevi iz arapskog, engleskog, njemačkog i turskog jezika,
informatike, krojenja i šivenja.

NAŠI KURSEVI

Strani jezici

Učenje stranih jezika nije nimalo lak zadatak, ali uz naše odlične učitelje brzo će te savladati osnove engleskog i arapskog jezika.

Informatika

Programiranje je jedna od najtraženijih vještina danas. Savladajte programski jezik u našem Centru i postanite ekspert.

Krojenje i šivenje

Naučite osnove dizajna šivanja i krojenja za sebe, te uživajte u ovoj odličnoj vještini i nosite vlastite kreacije.

Znakovni Jezik

Ovo je jezik emocija i izražavanja svega što nas okružuje na jedan poseban način. Steknite znanje, samopouzdanje i aktivno razgovarajte na znakovnom jeziku.

Strani jezici

Želite naučiti nove jezike ili unaprijediti znanje postojećih jezika? U Centru Princeze Dževhere nudimo kurseve engleskog i arapskog jezika. 

Znanje drugih jezika otvara svijet mogućnosti za putovanja, učenje i posao, te uz znanje svakog dodatnog jezika postajemo bogatiji za cijeli život. 

Programiranje

C++ je objektno orjentirani programski jezik kojim su pisani mnogi današnji programi koje srećete u svakodnevnom radu na kompjuteru. 

Programiranje nije teško naučiti. Slično je kao i učenje drugih vještina, zahtjeva vrijeme i strpljenje.

 

Šivenje i krojenje

Šivanje je jedno od najstarijih teksilnih umjeća. Kurs krojenja i šivanja je namjenjen početnicima, kao i onima koji žele da vladaju elementarnim znanjem i žele da ga osvježe. 

Savladaćete pravilan rad na mašini za šivenje, upotrebu raznih mašinskih i ručnih bodova, prišivanje rajsferšlusa, rad sa krojevima i slično. 

Znakovni jezik

Znakovni jezik se sastoji od vizualnih znakova koji, uz pomoć posebnog položaja (oblika šake), orijentacije, položaja i smjera pokreta ruke, stvaraju koncept, odnosno smisao riječi. Znakovni jezik se ne izvodi samo rukama, već uključuje i držanje tijela i glave te izraz lica koji daju intonaciju.

Svaki znakovni jezik ima svoju vlastitu gramatiku i uči se kao svaki drugi strani jezik.

SVRŠENICI KURSEVA

Ovom prilikom bih da se zahvalim centru princeze Dževhere jer je omogućio da se upišem na kurs turskog jezika. Nadam se da ćemo se moći upisati i narednih godina na neke druge kurseve, jer su dobri, kvalitetni i korisni.
Muslim World League Rabita turski edukacija
Amna Rahmanović
Turski jezik
Upisao sam kurs njemačkog jezika ovdje u Kulturnom centru princeze Dževhere radi sticanja osnovnog znanja iz njemačkog jezika i ovim putem želim da se zahvalim svima koji su omogućili ovaj kurs.
Muslim World League Rabita Njemački edukacija
Belmin Dautbegović
Njemački jezik
Upisala sam kurs krojenja i šivenja u Kulturnom centru princeze Dževhere. Ovaj kurs mi je potreban zbog posla. Ovim putem bih se htjela zahvaliti Ligi muslimanskog svijeta u BiH i KCPDŽ što ste nam omogućili ove besplatne kurseve.
Muslim World League Rabita krojenje edukacija
Nermina Hopić
Krojenje i šivenje

Muslim World League - Regionalni ured u BiH

scroll to top