Close

Predsjednik Republike Sjeverne Makedonije, dr. Stevo Pendarovski, u predsjedničkoj palači je upriličio prijem za NJ.E. prof.dr. Muhameda Al-Isaa

Predsjednik Republike Sjeverne Makedonije, dr. Stevo Pendarovski, u predsjedničkoj palači je upriličio prijem za NJ.E. prof.dr. Muhameda Al-Isaa, koji je u posjeti glavnom gradu, Skoplju, na službeni poziv uvaženog predsjednika. Dr. Stevo Pendarovski je pohvalio napore NJ.E. generalnog sekretara Rabite u promicanju harmonije u zajednicama nacionalnih različitosti širom svijeta.

Tokom susreta, predsjednik Sjeverne Makedonije je izrazio duboku zahvalnost NJ.E. dr. Al-Isau, zbog njegove važne i utjecajne uloge u širenju vrijednosti tolerancije i suživota širom svijeta. Naglasio je da europske zemlje smatraju dr. Al-Isaa najutjecajnijom i najprihvaćenijom islamskom ličnošću zbog umjerenosti koja je odlika njegovog diskursa na globalnom nivou, zbog angažmana na terenu čiji su temelji umjerenost, saradnja, prijateljstvo i izgradnja mostova razumijevanja među ljudima.

Dr. Al-Isa se ovim povodom zahvalio na pozivu koji je dobio od uvaženog predsjednika ističući pri tome da Liga muslimanskog svijeta nastoji izgraditi mostove među ljudima kako bi se promovisao mir u našem svijetu te uspostavila harmonija svih nacionalnih zajednica kroz vjerska i kulturna zajednička dobra kao i kroz zajedničke odrednice cijelog čovječanstva općenito.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Leave a comment
scroll to top