Close

Pohvaljeni su napori i zalaganja Rabite kao međunarodne organizacije koja je pobornik mira i harmonije u raznolikim društvima

Pohvaljeni su napori i zalaganja Rabite kao međunarodne organizacije koja je pobornik mira i harmonije u raznolikim društvima:

Njegova Ekselencija generalni sekretar, šejh dr. Mohamed Al-Isa, sastao se u sjedištu parlamenta u glavnom gradu Tirani sa uvaženom predsjednicom parlamenta Republike Albanije, gospođom Linditom Nikolla.

Tokom sastanka razgovarano je o nizu tema od zajedničkog interesa.

Predsjednica parlamenta Republike Albanije je potvrdila albansku zahvalnost na posjeti predstavnika Lige muslimanskog svijeta i pohvalila je napore te Organizacije u promociji mira i vjerskog i civilizacijskog suživota u različitim društvima.

Dr. Al-Isa je izrazio svoju sreću i zadovoljstvo posjetom Albaniji koja je oličenje međunarodnog modela u harmoniji pored njene nacionalne raznolikosti, posebno vjerske raznolikosti, ističući kako islam odbacuje sve koncepte i teorije sukoba i civilizacijskih konflikata, bez obzira na „pravdanja“ i motive istih.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Leave a comment
scroll to top