Close

sastao sa NJ.E. diplomatom, ministricom i aktivistkinjom na polju doprinosa razvoja položaja žene na Afričkom kontinentu, uvaženom Aišom bint Emhamim. 

NJ.E. generalni sekretar Lige muslimanskog svijeta i predsjednik Organizacije muslimanskih učenjaka, prof.dr. Muhamed Al-Isa, u sjedištu Rabite u Meki, se sastao sa NJ.E. diplomatom, ministricom i aktivistkinjom na polju doprinosa razvoja položaja žene na Afričkom kontinentu, uvaženom Aišom bint Emhamim. 

Tokom sastanka se diskutiralo o mnogim temama koje se tiču jačanja uloge žena na mnogim poljima u Africi naglašavajući potrebu njihovog osnaživanja za obavljanje civilizacijske uloge pri čemu je istaknut utjecaj koji Liga muslimanskog svijeta ima i na Istoku i na Zapadu što je sve učinilo ponosnim.

NJ.E. generalni sekretar Al-Isa, je potvrdio da je Rabita jedno od dobrih djela Kraljevine Saudijske Arabije, koje je poklonjeno islamskom svijetu. Uputio je molbu Uzvišenom da sačuva i nagradi Čuvara Dva sveta harema, kralja Selmana bin Abdulaziza i NJ.V.  prijestolonasljednika i premijera, princa Muhameda bin Selmana, za sve ono što su pružili i nastavljaju pružati u službi muslimanima i cijelom čovječanstvu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Leave a comment
scroll to top