Close

Tokom posjete sjedištu Lige muslimanskog svijeta, Senegalskom predsjedniku je uručena skulptura “Povelja Časne Meke” za doprinos u islamskom djelovanju

Rijad

NJ.E. predsjednik Republike Senegal, Macky Sall, je posjetio sjedište Lige muslimanskog svijeta gdje je NJ.E. generalni sekretar Lige muslimanskog svijeta i predsjednik Organizacije muslimanskih učenjaka, prof.dr. Muhamed bin Abdulkerim Al-Isa, upriličio svečani prijem za predsjednika i njegovu prateću delegaciju.

Tokom ovog sastanka je istaknuta važnost “Povelje Časne Meke” koja predstavlja islamski ugled i ponos, a koju su potpisali istaknuti učenjaci umeta te koja je promoviše islamsko bratstvo. Nastala je pod pokroviteljstvom Čuvara Dva sveta harema, kralja Selmana bin Abdulaziza Al-Sauda, neka ga Bog sačuva. Povelja je okrunjena međunarodnom konferencijom gdje je odana počast učenjacima, upriličen je svečani prijem za njih kao i historijski nadahnut govor kada je “Povelja Časne Meke” uručena uvaženom pokrovitelju. 

NJ.E. je također pohvalio centralnu i pionirsku ulogu Lige muslimanskog svijeta diljem svijeta u realnom i autentičnom predstavljanju naše religije posebno u suočavanju sa ekstremističkim idejama i otklanjanju zabluda o islamu. 

NJ.E. dr. Al-Isa je uručio senegalskom predsjedniku skulpturu “Povelja Časne Meke” inspirirane simbolom palme ispred Vrhovnog vijeća učenjaka “Povelje Časne Meke” za doprinose NJ.E. u islamskom djelovanju u skladu sa ciljevima Povelje. Nakon toga je NJ.E. generalni sekretar Rabite organizirao svečanu večeru u čast NJ.E. senegalskog predsjednika i njegove prateće delegacije. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Leave a comment
scroll to top