Close

Forum islamskih lidera u Sjevernoj i Južnoj Americi

Tokom uvodnog govora na Forumu islamskih lidera u Sjevernoj i Južnoj Americi koji je Liga muslimanskog svijeta organizovala u Vašingtonu, NJ.E. prof.dr. Muhamed Al-Isa u svom uvodnom govoru se osvrnuo na raznolikost i izuzetan konsenzus u “Povelji Časne Meke”, koja obuhvata islamske i ljudske vrijednosti koje interpretiraju islamsku svijest.

NJ.E. prof dr. Muhamed Al-Isa je izjavio : “Raduje me vidjeti muslimanske zajednice u Americi ujedinjene bratstvom, razumijevanjem i saradnjom sa vodećim nacionalnim modelima suživota i harmonije, uz njihovu prosvjetljenu spoznaju da vjerski identitet nije u sukobu sa njihovim nacionalnim identitetom, već ga nadopunjuje i jača.


Član američkog Kongresa, uvaženi Andre Carson, u svom govoru na svečanosti otvaranja “Foruma islamskih lidera u Sjevernoj i Južnoj Americi”, naglašava važnost zaštite prava muslimana širom svijeta ističući kontinuirani rad Kongresa na tom polju.


Povelja Časne Meke je ključni i primarni alat za suživot između sljedbenika religija kao i za intenziviranje i jačanje društvenih veza.
Tokom javne diskusije, NJ.E. Sayyid Mohammed Baqir Al-Kashmiri i NJ.E. Mohammed Majid, na “Forumu islamskih lidera u Sjevernoj i Južnoj Americi”, u organizaciji Lige muslimanskog svijeta u glavnom gradu SAD-a, Vašingtonu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Leave a comment
scroll to top