Close

NJ.E. prof.dr. Muhamed Al-Isa je dobitnik nagrade „Poslanikova hidžra“ za najutjecajniju međunarodnu islamsku ličnost u svijetu.

Kraljevina Malezija je dodijelila NJ.E. prof.dr. Muhamedu bin Abdulkerimu Al-Isau, generalnom sekretaru Lige muslimanskog svijeta i predsjedniku Vijeća muslimanskih učenjaka, najveću malezijsku nagradu koja se dodijeljuje istaknutim muslimanskim učenjacima u svijetu.
NJ.E. je dobitnik nagrade „Poslanikova hidžra“ za najutjecajniju međunarodnu islamsku ličnost u svijetu. Nagrada je dodijeljena NJ.E. u znak zahvalnosti i poštovanja prema njegovim naporima u prikazivanju prave slike islama, njegovih plemenitih načela i vrijednosti te dobronamjerne poruke svim svjetovima. Generalni sekretar Rabite se istakao značajnim doprinosima u promicanju harmonije među sljedbenicima različitih religija i kultura pored njegove uloge u širenju mira na globalnom nivou – što spada u neke od razloga dodjele nagrade NJ.E. dr. Al-Isau.
Svečanost dodjele priznanja je upriličena tokom tradicionalne proslave Nove hidžretske godine u prisustvu NJ.V. kralja Malezije, uvaženog Abdullaha bin Sultana Ahmeda Shaha, zatim malezijskog premijera Muhjidina Jasina te brojnih članova vlade i predstavnika mnogih islamskih, ali i drugih država u Maleziji.
Važno je napomenuti da se nagrada „Poslanikova hidžra“ ubraja među najvažnije nagrade koje malezijska vlada dodjeljuje početkom svake hidžretske godine međunarodno istaknutim ličnostima koje imaju značajnu ulogu u službi islamu i cijelom čovječanstvu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Leave a comment
scroll to top