Close

NJ.E. generalni sekretar Lige muslimanskog svijeta, prof.dr. Muhamed Al-Isa, upriličio je prijem za NJ.E., Malezijskog premijera, uvaženog Anwar Ibrahim

Poštivajući istaknutu ulogu i važan angažman Lige muslimanskog svijeta povodom situacije na teritoriji Palestine, NJ.E. premijer Malezije, uvaženi Anwar Ibrahim, je posjetio jedno od sjedišta Lige muslimanskog svijeta u Rijadu. NJ.E. generalni sekretar Lige muslimanskog svijeta i predsjednik Organizacije muslimanskih učenjaka, prof.dr. Muhamed Al-Isa je upriličio prijem za NJ.E. malezijskog premijera.

Malezija je pohvalila značaj i svjetsko djelovanje Rabite posebno što predstavlja učenjake umeta, naše intelektualce i omladinu. Njeno glavno sjedište je u Meki, mjestu gdje je kibla koja ujedinjuje islamski svijet opisujući Rabitu kao jedno od bitnih segmenata i dobara Kraljevine Saudijske Arabije koje je darovala islamskom svijetu. 

Tokom sastanka je dogovoren termin prve sjednice Vijeća učenjaka jugoistočne Azije u prisustvu islamskih vjerskih lidera, a čiji je osnivač Rabita i koja djeluje pod njezinim okriljem. Također je dogovoreno da pod pokroviteljstvom njegove države u Kuala Lumpuru bude pokrenut samit čelnika svjetskih religija. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Leave a comment
scroll to top