Close

Pomoćnik NJ.E. za Institucionalnu komunikaciju, Abdulvehab Al-Šehri, je upriličio prijem za NJ.E. predsjednika Komunikacijskog centra za borbu protiv ISIL-a, a koje pripada Ministarstvu vanjskih poslova i razvoja u Velikoj Britaniji, uvaženog Martina Warra.

U ime NJ.E. generalnog sekretara Lige muslimanskog svijeta i predsjednika Organizacije muslimanskih učenjaka, prof.dr. Muhameda Al-Isaa:

Pomoćnik NJ.E. za Institucionalnu komunikaciju, Abdulvehab Al-Šehri, je upriličio prijem za NJ.E. predsjednika Komunikacijskog centra za borbu protiv ISIL-a, a koje pripada Ministarstvu vanjskih poslova i razvoja u Velikoj Britaniji, uvaženog Martina Warra. Prijem je upriličen u jednom od sjedišta Rabite u Rijadu i to u pratnji brojnih savjetnika i diplomata.

Tokom sastanka se razgovaralo o načinima saradnje u borbi protiv ekstremističkih ideja uz osvrt na izvanredne koncepte koje je Rabita predstavila kroz nekoliko pionirskih projekata na ovom polju. Na sastanku su svi istakli značajnu ulogu “Povelje Časne Meke” kao praktičnog i kvalitetnog dokumenta posebno što je iz teorije implementiran u praktične i terenske program i kao takav još uvijek ima pionirsku ulogu u promicanju umjerenih ideja. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Leave a comment
scroll to top