Close

Primjer Pakistana dočekuje generalnog sekretara Lige muslimanskog svijeta

Premijer Pakistana je pohvalio napore Lige muslimanskog svijeta na ujedinjenju diskurska učenjaka umeta, pojašnjenju suštine islama i suočavanju sa islamofobijom.

Primjer Pakistana dočekuje generalnog sekretara Lige muslimanskog svijeta.

Islamabad:

Uvaženi premijer Islamske Republike Pakistan, gospodin Muhamed Šahbaz Šerif u svome uredu  u Islamabadu primio je Nj. E. generalnog sekretara Lige muslimanskog svijeta i predsjednika Vijeća muslimanskih učenjaka, uvaženog šejha dr. Muhameda b. Abdulkerima El-Isaa koji se trenutno nalazi u posjeti Pakistanu odazivajući se službenom pozivu uvaženog premijera.

Tokom susreta je razgovarano o nizu tema na islamskoj sceni. Uvaženi premijer je pohvalio napore Lige na ovom polju, a naročito njene inicijative vezane za zajedništvo i jedinstvo učenjaka. Posljednja takva je bila organizovanje međunarodne konferencije ”Izgradnja mostova između mezheba u islamu” koju je ugostila Kraljevina Saudijska Arabija uz plemenito pokroviteljstvo Sluge Dvaju časnih hramova, kralja Selmana bin Abdulaziza Alu Sauda, Allah ga čuvao. U ovom kontekstu uvaženi premijer je naglasio da Pakistan pridaje maksimalan značaj snažnim bratskim odnosima s Kraljevinom Saudijskom Arabijom koji su ukorijenjeni u zajedničkoj vjeri i zajedničkim islamskim vrijednostima.

Također, cijenjeni premijer je pohvalio i istaknute međunarodne napore Lige na polju pojašnjavanja suštine islama i suočavanje sa praksama i diskursom islamofobije. Kazao je kako on cijeni trud i napore Lige na tlu Islamske Republike Pakistan na različitim poljima vezanim za misiju Lige muslimanskog svijeta naglasivši kontinuiranu podršku Pakistana Ligi u svim njenim naporima unutar i van Pakistana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Leave a comment
scroll to top