Close

NJ.E. pomoćnik generalnog sekretara za Institucionalnu komunikaciju, uvaženi Abdulvehab Al-Šehri, je ispred Rabite održao govor tokom dijaloga organizacija na Međunarodnom forumu o izbjeglicama koji se održao u Ženevi u prisustvu više od hiljadu ličnosti među kojima su predsjednici država, vlada, ministri, predsjednici različitih međunarodnih organizacija i dr. 

U svom govoru je istakao ponos Lige muslimanskog svijeta i njenu neumorljivu spremnost da podrži i pomogne izbjeglice i raseljena lica na direktan način ili preko partnerstva sa priznatim i službenim institucijama i centrima, posebno u procesu pozitivne integracije ovih skupina u zajednice kao i kod pružanja neophodnih ličnih i profesionalnih vještina koje su potrebne za život i učinkovit doprinos tokom njihovog života i djelovanja u tim zajednicama.

Savjetnik Visokog povjerenika za Islamski humanitarni rad i predstavnik UNHCR-a zemalja članica Vijeća za saradnju u Zaljevu, prof. Khaled Khalifa, je pohvalio posvećenost Lige muslimanskog svijeta da pomogne izbjeglicama i raseljenim licima obzirom na velike izazove sa kojima se oni trenutno suočavaju, a koji prelaze kapacitete jedne organizacije. “Zbog toga se oslanjamo na naše partnere poput Lige muslimanskog svijeta čiju predanost našim naporima izuzetno cijenimo, a koja se odnosi na pružanje pomoći koja spašava živote mnogih izbjeglica i raseljenih lica uz programe dugoročnog razvoja za te kategorije.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Leave a comment
scroll to top