Close

NJ.E. prof.dr. Muhamed Al-Isa je održao sastanak sa generalnim sekretarom Pravoslavne parlamentarne skupštine, dr. Maximosom Charakapolosom, i njegovom delegacijom u pratnji.

Ambasador Republike Rusije i ambasador Grčke u Kraljevini Saudijskoj Arabiji, uvaženi Sergey Kozlov i Alexis Konstantopoulos, su prisustvovali ovom sastanku.
Tokom sastanka se razgovaralo o brojnim temama od zajedničkog interesa. Ono što će obilježiti ovaj susret je dogovor o osnivanju prvog muzeja koji prikazuje povijesni odnos između islama i pravoslavnog kršćanstva i to u okvirima njihovih zajedničkih vrijednosti i jedne povijesne baštine sa svojim civilizacijskim savezom.
Muzej će predstavljati važan događaj koji donosi priču o povijesnom odnosu između ove dvije strane jer okuplja historijske artefakte i dokumente islama i pravoslavnog kršćanstva. Ti dokumenti potvrđuju razinu razumijevanja i saradnje, ukazuju na vjerski odnos, poštovanje posebnosti identiteta, humani rad, solidarnost i dubinu suživota ove dvije strane širom svijeta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Leave a comment
scroll to top