Close

Posjeta direktora Regionalnog ureda Lige muslimanskog svijeta i Svjetske organizacije za pomoć, podršku i razvoj zemalja Balkana i Istočne Evrope i upravnika Kulturnog centra princeze Dževhere u BiH od strane predjednika Mešihata Islamske zajednice Kosova, muftije Naima ef. Trnave

Dana 01.11.2019. god. predsjednik Mešihata Islamske zajednice Kosova, muftija Naim ef. Trnava je u sjedištu Mešihata na Kosovu primio direktora Regionalnog ureda Lige muslimanskog svijeta i Svjetske organizacije za pomoć, podršku i razvoj zemalja Balkana i Istočne Evrope i upravnika Kulturnog centra princeze Dževhere u BiH, dipl.inž. Abdullaha Bin Rahmatallaha Qarija. Tokom susreta su razgovarali o jačanju bilateralnih odnosa između Mešihata s jedne strane i Lige i Svjetske organizacije s druge strane te su se obje strane složile da ulože zajedničke napore u realizaciji vizije Lige. Direktor Lige je iskoristio priliku da prenese pozdrave i selame Nj.E. generalnog sekretara Lige muslimanskog svijeta prof. dr. Muhameda b. Abdulkerima Al-Isaa a Muftija je s druge strane zamolio da se prenesu njegovi pozdravi i pozdravi Mešihata i naroda Kosova Nj. E. generalnom sekretaru Lige muslimanskog svijeta i zahvali na iskrenom trudu i njegovoj podršci u aktivnostima povodom održavanja međunarodnog takmičenja u učenju Kur’ana časnog koju organizuje Mešihat Islamske zajednice Kosova u periodu od 01 do 03 novembra 2019.

Na kraju ovog susreta direktor je muftiji uručio plaketu Ureda i Svjetske organizacije i izvještaj o aktivnostima koje sprovodi Ured na prostoru zemalja Balkana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Leave a comment
scroll to top